KEBİKEÇ Seminerleri VII: Türkiye’de Üniversite ve Araştırma Kütüphaneleri
İstanbul Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dr. Pervin Bezirci, Boğaziçi Üniversitesi Otomasyon ve Sistem Yönetimi Bölüm Sorumlusu İsmet Mazlumoğlu ve İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) Kütüphane ve Dokümantasyon Bölüm Müdürü Neslihan Sandal’ın konuşmacı olarak katılacağı programda kütüphanecilik alanına ilişkin bilgi birikimi ve tecrübeler aktarılacak.
Kebikeç Seminerleri’nde daha önce Nadir Eserlerin Kataloglanması, Sahaflık ve Sahaflar, Dünya Kütüphanelerinden Örnekler, Kitap ve Kütüphane Hatıraları, Kâğıt Restorasyonu ve Uygulama Örnekleri ve Kitâbeler ve Mezar Taşı Kitâbeleri konularına yer verilmişti.
Kebikeç nedir?
Kebikeç, kitaplar kurtlanmasın, böcekler güveler kemirmesin diye, kitabın kapağına kondurulan bir çeşit efsundu. Tılsımlı olduğuna inanılan bu ismin, kitapları her türlü haşerâttan koruyan efsâne bir melek ya da bir cin olduğuna da inanılırdı.
Kayıt için tıklayınız.
TÜRKİYE’DE ÜNİVERSİTE VE ARAŞTIRMA KÜTÜPHANELERİ
Tarih: 25 EKİM 2018, PERŞEMBE
Saat: 13.30 - 14.00 - Kayıt ve ikram
14.00 - 16.00 – Seminer