Marmara Belediyeler Birliği’nin de üye olduğu Güney-Doğu Avrupa Yerel Yönetim Birlikleri Ağı NALAS’ın üye birliklerinin temsilcileri, Makedonya’nın başkenti Üsküp’te buluştu. Toplantı sonunda açıklama yapan MBB AB ve Uluslararası İlişkiler Direktörü Murat Daoudov, NALAS tarafından Brüksel’de gerçekleştirilecek AB uzmanları yetiştirme eğitimlerine, MBB’ye üye belediyelerin personelinin de katılacağını belirtti.
Güney-Doğu Avrupa Yerel Yönetim Birlikleri Ağı NALAS’ın üye birliklerinin temsilcileri, Üsküp’te bir araya gelerek ülkeler arasında ortak yürütülen projeleri değerlendirdi. NALAS üyesi birliklerde ve belediyelerde AB uzmanları yetiştirmeye yönelik, Alman teknik eğitim kurumu InWent ile yürütülen uzman yetiştirme projesi hakkında fikir alışverişinde bulunan uzmanlar, yeni dönem için Brüksel merkezli eğitimlere ağırlık verilmesini kararlaştırdı.
Brüksel’de gerçekleştirilecek AB uzmanları yetiştirme toplantılarına, Türkiye’den de eğitim amacıyla personel gönderileceğini ifade eden Marmara Belediyeler Birliği AB ve Uluslararası İlişkiler Direktörü Murat Daoudov, “Türkiye’den seçilecek kalifiye personelimizi Brüksel’e göndererek, kısa süreli ama çok verimli geçeceğine inandığımız eğitim programına göndereceğiz. Böylece, belediyelerimizde Avrupa Birliği konusunda uzman kişilerin sayısı artacak” diye konuştu.
Toplantıda ayrıca, AB’ye entegrasyon sürecinde yerel yönetimlerin uyumlu çalışması ve AB kurumlarına yönelik lobicilik faaliyetlerinin arttırılması konuları da masaya yatırıldı.